Reeuwijk – Na ruim twee jaar voorbereiding zijn alle contracten getekend, de posters en de flyers gedrukt en is Zalencentrum De Brug geboekt. Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni vindt Beleef Ondernemend Reeuwijk plaats, de opvolger van Ontmoet Ondernemend Reeuwijk. Deze ondernemersbeurs wordt al enige decennia eens in de vijf jaar gehouden en is altijd drukbezocht.

Kees Hogervorst was in voorgaande edities gastheer en is nu tevens voorzitter van het nieuwe bestuur van de stichting Ondernemend Reeuwijk. “We hebben opnieuw gekozen voor een kleinschalige opzet met hoofdzakelijk Reeuwijkse ondernemers. Dat is altijd een groot succes geweest en waarom zou je een goede formule loslaten? Ditmaal nemen ongeveer zestig ondernemers deel. Zij presenteren in Zalencentrum
De Brug een breed aanbod van producten en diensten.”

ROBIN VAN GALEN

Het startsein van Beleef Ondernemend Reeuwijk is vrijdag 10 juni om 14.00 uur. Twee uur later spreekt Robin van Galen, Reeuwijker en waterpolocoach van het Nederlands mannenteam. Hij gaat onder andere in op de successen die hij met zijn waterpoloteam heeft behaald. Kees Hogervorst: “Ook geeft hij het geheim prijs hoe je ieder mens effectiever kunt coachen, waardoor er meer teamrendement te behalen valt.”

Wat is er te doen

Het podium in de grote zaal komt in Amsterdamse sferen, waar speciaal voor de heren een ‘mancave’ wordt ingericht met een authentieke barbier en een bier- en wijnproeverij.

Startende ondernemers en ondernemers die binnen hun branche vernieuwend zijn presenteren zich in een speciaal door Rabobank beschikbare ruimte, waar ze de consument informeren over wat zij te bieden hebben. Ook het Reeuwijkse verenigingsleven geeft acte de présence. Op het buitenpodium – voorzien van geluidsinstallatie – maken zij het publiek enthousiast voor hun activiteiten. De vrijwillige Brandweer Reeuwijk heeft toegezegd zaterdag 10 juni tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig te zijn met diverse water- en vuuractiviteiten.

Op het terrein komt eveneens een hoogwerker van acht meter waaraan kleurige doeken wapperen. Op beide dagen geeft luchtacrobate Madeline Geenen hier meerdere acrobatische shows. “Zij is een echte publiekstrekker,” besluit Kees Hogervorst. “Ik kan je verklappen dat het bijzonder indrukwekkend is wat zij op grote hoogte presteert. En dat allemaal zonder vangnet! Het is zonder meer prachtig om te zien.

Speciaal voor deze dagen wordt het grasveld grenzend aan de Breevaart veranderd in een stadsstrand. Hier laten Restaurant ’t Vaantje, Café Bistro ’t Wapen, restaurant HappZ en Délifrance Reeuwijk de bezoekers onder het genot van een drankje genieten van de diverse specialiteiten van hun keuken.

Op beide dagen is er kinderopvang door dagverblijf Ouders Wensch